• اصول طراحی سایت

شناخت طرز تفکر مشتری

  • اصولا اکثر مشتریان طراحی وبسایت ها طرز تفکری مشابه همه ی کاربران اینترنت دارند. کاربرانی که وقتی چیزی را در اینترنت جستجو میکنند بدنبال وبسایتی هستند که بدون معطلی و مستقیما آنها را به مطلب مورد نظرشان هدایت کنند. در این میان همگی کاربران اتفاق نظر دارند که بهترین وبسایت همانی است که در عین سادگی دارای محتوای ارزنده ای باشد. برای مثال اگر وارد وبسایتی شوند که با حجم انبوهی از تبلیغات و اطلاعیه های گوناگون و محتوای بی ربط مواجه شوند به سرعت یا بر روی دکمه بازگشت مرورگر خود کلیک می­کنند و یا مروگر را به کلی می­بندند. و در صورتی که تکرار چند باره این موضوع اتفاق بیافتد باعث کلافگی و دل زدگی کاربر خواهد شد و این موضوع ذهنیت منفی از وبسایت و صاحب آن پیدا خواهد نمود که موجب ریزش مشتریان  آن مجموعه خواهد شد.

  • اکثر مواقع دلیل عدم پذیرش وبسایت ها با گرافیک و طراحی فوق مدرن از سمت کاربران، عدم تناسب بین محتوا و طراحی گرافیکی وبسایت است. پس می‌توان گفت با شناخت نسبی طرز تفکر مخاطبین و طرز فکر مشتری است که میتوان طراحی وبسایت مورد نظر را بگونه ای تحلیل و طراحی نمود که مورد قبول حداکثری قرار بگیرد.

  • کاربران بجای جستجوی بین تمامی کلمات، به دنبال کلمات کلیدی برای جستجوی خود در محتوای وبسایت ها می‌گردند. و همین امر موجب میشود که اگر در اندک زمانی به مطلب مورد نظر خود نرسند به سرعت از وبسایت خارج شوند. که به دنبال آن ریزش مخاطبان و در نتیجه کاهش درآمد شرکت  یا صاحب وبسایت را در پی خواهد داشت. همچنین در صورتی که محتوا حتی مملو از اطلاعات مورد نظر مخاطب باشد. با این حال همه ی آن محتوا را دنبال نخواهد کرد. بلکه اولین موردی که به چشمش بیاید و کارش را راه بیندازد انتخاب میکند و از بقیه محتوا میگذرد. پس انتخاب سبک نوشتن محتوا بسیار حائز اهمیت است.

  • کاربران یک وبسایت مایلند بیشترین کنترل را بر روی وبسایت داشته باشند مثلا نمایش یک مطلب در وبسایت با یک پنجره جدید به دلیل اینکه امکان استفاده از دکمه بازگشت غیر ممکن میشود باعث آزردگی خاطر کاربر میگردد.

طراحی به گونه ای که کمترین علامت سوال هنگام استفاده کاربر از وبسایت بوجود بیاید

  • لزوم طراحی به گونه ای که کاربر با دریافت حداقلی آموزش استفاده و با تکیه بر تفکر خود براحتی بتواند در کمترین زمان ممکن بر کل وبسایت اشراف پیدا نماید بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که در طراحی سایت بحث خود آموزی وبسایت در نظر گرفته نشود موجب دل زدگی کاربر خواهد شد. خود آموزی وبسایت به معنی آن است که محتوای وبسایت و طراحی آن بگونه ای باشد که کاربر را به بخش هایی که مد نظر است براحتی راهنمایی نماید.

رابط کاربری صبر مخاطب را به لب نرساند

  • وبسایتی که مثلا برای فروش محصول خود یا حتی رساندن کاربر به هدف مورد نظرش او  را به صفحه های متعدد بفرستد و به اصطلاح از این قسمت به آن قسمت منتقل نماید و یا صرفا جهت افزایش حساب کاربری، اطلاعات ثبت نامی و هزار چیز جورواجور دیگر از کاربر طلب کند محکوم به شکست است و قطعا این حس و بازخورد منفی در ذهن مخاطب خواهد ماند. پس وبسایتی که در عین رساندن سریع و مستقیم کاربر به هدف مورد نظرش ، انتقال محتوای لازم به او را نیز انجام دهد. در حقیقت رضایت مخاطب و افزایش بهره وری را برای هر دو سمت ماجرا یعنی کاربر و صاحب وبسایت فراهم نموده است.

تمرکز بر روی محتوای جالب توجه مخاطبان

  • همان طور که کلمه های پر رنگ یا کلمات تاکیدی در متن مخاطب را به وجد می‌آورد برای ماندن و مشاهده بخش های مختلف وبسایت نیز طراحی لازم است که بیننده را به هیجان آورد تا تمامی بخش های وبسایت را بررسی نماید که این خود باعث رغبت هر چه بیشتر بیننده به صاحبان این نوع وبسایت ها خواهد شد.

  • جالب توجه است که بدانید چشم انسان یک دستگاه ثبت کننده غیر خطی است به این معنی که تفاوت ها را به سرعت درک می کند. پس لازم است طراحی الگوها عکس ها و محتوا ها بگونه ای باشد که حداکثر جذابیت را برای مخاطب به همراه بیاورد.

  • مراحل طراحی سایت

طراحی نمای کلی

طراحی رابط کاربری

مرحله کد نویسی

راه اندازی سایت

  • طراحی نمای کلی

در طراحی سایت باید با توجه به نیاز مشتری و نوع سایت ابتدا یک نمای کلی از سایت را طراحی کرد و یک نقشه کلی از صفحات سایت و اینکه جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف را تعیین کرد به این مرحله از طراحی سایت به اصطلاح طراحی گفته می‌شود.

  • طراحی رابط کاربری (UI/UX)

بعد از مشخص شدن مرحله اول طراحی، حال وقت آن است که با استفاده از طراحان گرافیک و توانایی های نرم افزاری و کامپیوتری کار واقعیت بخشیدن به طرح اولیه را شروع نماییم که این مرحله با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی که قرار است با سایت راه اندازی شود و نوع رنگ بندی و گرافیک مربوط به خودش ، صورت میگیرد.

  • کد نویسی و برنامه نویسی سایت

بعد از مشخص شدن مرحله اول طراحی، حال وقت آن است که با استفاده از طراحان گرافیک و توانایی های نرم افزاری و کامپیوتری کار واقعیت بخشیدن به طرح اولیه را شروع نماییم که این مرحله با توجه به نوع کسب و کار اینترنتی که قرار است با سایت راه اندازی شود و نوع رنگ بندی و گرافیک مربوط به خودش ، صورت میگیرد.

  • راه اندازی سایت بصورت کامل

در این مرحله با انتخاب یک Hosting مناسب و دامنه برای سایت، آن را برای قرار گرفتن در معرض دید جهانیان پیکربندی نموده و بر روی سرور هاست قرار میدهیم.

وظایف یک طراح سایت خوب :

وظایف طراح بسته به این مورد که کدام بخش وبسایت را برعهده میگیرد متفاوت است. بطور کلی دو نوع برنامه نویسی برای طراحی وبسایت لازم است.

  • برنامه نویسی سمت کاربر که وظیفه تحقق بخشیدن به بخش گرافیکی و طراحی ظاهر سایت و تمام آنچه را که بیننده از سایت مشاهده می نماید را به عهده میگیرد.
  • برنامه نویسی سمت سرور که وظیفه نوشتن کدهای مدیریتی و ارتباط بخش ها و عملکرد آنها را در سایت برعهده دارد. این بخش بطور کامل از چشم بیننده مخفیست به اصطلاح میتوان گفت برنامه نویس سمت سرور مسئول برنامه هاییست که سیستم و پردازشگرها فقط می توانند آن را ببینند و برایشان قابل فهم و درک است.
ابزارهای مورد نیاز برای طراحی سایت

علاوه بر وجود لازم و ضروری یک سیستم مناسب و قوی برای برنامه نویسی و طراحی یکی از اصلی ترین ابزار های طراحی وب، زبان های برنامه نویسی و فریم ورک های مربوط به آن زبان هستند که با توجه به،  سلیقه فرد طراح و مدل سایت، انتخاب می شوند.

طراحی سایت به دو دسته ثابت و پویا تقسیم ‌‌‌‌می‌شود

در طراحی ثابت فقط بخش برنامه نویسی سمت کاربر انجام می شود و دیگر بخش سمت سروری در آن وجود ندارد. در این نوع طراحی تمامی آنچه شما از وبسایت میبینید بصورت ثابت هستند و امکان تغییر توسط صاحب سایت وجود ندارد. و لازم است برای نگه داری و بروزرسانی سایت به یک برنامه نویس سمت کاربر مراجعه نمود. امروزه روز که سیستم های مدیریت محتوای بسیار حرفه ای همانند وردپرس روی کار آمدند استفاده از سایت های استاتیک خیلی کم شده است. معمولا فقط برای طراحی سایت های شرکتی کوچک یا سایت های معرفی که تا مدت ها محتوای آن تغییر نخواهد کرد از سایت های استاتیک استفاده می شود. 

در طراحی پویا علاوه بر بخش سمت کاربر، بخش سمت سرور هم به وبسایت افزوده می شود و توسط برنامه نویسان سایت امکانی برای صاحب سایت به آن افزوده می شود که مطالب سایت خود را بصورت دلخواه در هر زمانی بروزرسانی نماید. سایت هایی مانند موارد خبری، فروشگاه های اینترنتی از این دست وبسایت ها هستند.

  • انواع طراحی سایت

سایت حرفه ای

سایت شرکتی

سایت فروشگاهی

سایت صنعتی

سایت خبری

پورتال

سایت رزومه ای

اختصاصی

برای آشنایی بیشتر با انواع سایت ها اینجا کلیک کنید.